CITRÓNOVÁ BÁBOVKA

4 VEJCE - BIO nebo domácí
CUKR MOUČKA - 1 a půl hrnku
1 VANILKOVÝ CUKR
OLEJ - 150 ml
CITRÓN
BÍLÝ JOGURT - 200 g
POLOHRUBÁ MOUKA - 1 a půl hrnku
PRÁŠEK DO PEČIVA - 3/4
SÓJOVÉ MLÉKO - 50 ml


- žloutky a bílky si dáme zvlášť
- promícháme žloutky + cukr + vanilkový cukr - třeme

- pak přidáme olej, 1 lžíci citrónové kůry (bio citron) + bílý jogurt + 1-3 lžíce citrónové šťávy + mléko
- vše promíchat

- zvlášť promícháme polohrubou mouku a prášek do pečiva, poté přidáme do směsi
- na závěr přidáme našlehané bílky

- formu vytřeme olejem, vysypeme hrubou moukou a dáme do trouby - 5 minut na 200°C, pak zmírnit na 175°C, asi 40-45 minut

Komentáře