HALUŠKY - VEGAN

ZAKYSANÉ BÍLÉ ZELÍ
UZENÉ TOFU
CIBULE
CELER
OLEJ
BRAMBORY (cca 4-7 velkých)
SŮL
HLADKÁ a POLOHRUBÁ MOUKA

- brambory oškrabeme, nakrájíma na drobno a rozmixujeme nebo nastrouháme na kašičku
- promícháme s hladkou moukou, zahustíme polohrubou
- přidáme sůl
- těsto hustší než na vošouchy, ale ne příliš husté, halušky by byly tvrdé

- do velkého hrnce dáme vaři vodu (více než 3/4 hrnce vody)
- když voda vaří, naběračkou si nabereme těsto do rendlíku s otvory (asi 1 cm velkými), držíme blízko nad vodou a protlačujeme naběračkou do hrnce
- hlídat, aby se nelepily ke dnu po vhození do vody
- chvilku povaříme (2-3 minuty), pak nerezovým sítem vybíráme halušky ven, necháme okapat, vyklopíme do připraveného jiného hrnc

- pozdější dávky halušek proplachujeme po vyndání horkou vodou, aby se neslepovaly vyvařeným škrobem

- na pánvičce osmahneme cibulku, kostičky tofu celeru
- vše, ještě teplé, promícháme se zelím

Komentáře