VEGAN GULÁŠ


SÓJOVÉ KOUSKY
ČESNEK
BRAMBORY
CIBULE
MRKEV
CUKETA
KUKUŘICE
(FAZOLE)
OLEJ
SÓJOVÁ SMETANA
SLADKÁ PAPRIKA, DRCENÝ KMÍN, SŮL, PEPŘ
NOVÉ KOŘENÍ, BOBKOVÝ LIST
(OREGANO, TYMIÁN, ŘÍMSKÝ KMÍN)
MAJORÁNKA
(BAZALKA, PAŽITKA, PETRŽEL. NAŤ)
HLADKÁ či POLOHRUBÁ MOUKA
ZELENINOVÝ BUJÓN

postup:
- krátce uvařit sóju se solí a kořením (já dávám muškátový oříšek a pepř)
- po vymačkání vody smíchat v misce s 1 lžící olivového oleje, solí, prolisovaným česnekem (3 stroužky), s majoránkou, tymiánem, oreganem a kořením sladká paprika - nechat uležet alespoň půl hodiny

NEBO - když není čas nebo nálada :) prostě sójové kousky přihodit v průběhu vaření do hrnce k zelenině :)

- na dno hrnce na oleji orestovat cibuli, mrkev, cuketu a brambory
- posypat kořením (nešetřit) - drcený kmín, sladká paprika, pepř
- pak zalít vodou, přidat pár kuliček nového koření a bobkový list
- vařit, dokud zelenina nezměkne
- cca 10 minut před koncem přidat zásmažku (4 lžíce mouky na sucho krátce osmahnout, pak rozmíchat ve vodě) a zeleninový bujón
- pár minut před koncem vhodit fazole (pokud jsou z plechovky, např. v rajčatové omáčce), sój. kousky (ideálně je ještě předem krátce osmahnout na pánvi), sůl a sój. smetanu
- úplně na závěr bylinky - majoránka, petrželová nať

+ CHLEBA

nejlepší je druhý den :)

Komentáře