VEGAN CHŘESTOVÁ POLÉVKA



CHŘEST
CIBULE
(MRKEV)
(BRAMBORY)
MUŠKÁTOVÝ OŘÍŠEK
MAJORÁNKA (LIBEČEK, PETRŽELOVÁ NAŤ, PAŽITKA)
SŮL
CITRÓNOVÁ ŠŤÁVA
SÓJOVÁ SMETANA
OLEJ
ZELENINOVÝ BUJÓN


- odstřihneme dřevnaté kousky chřestu (my jsme to poprvé neudělali a pak toho hořce litovali - je to tvrdé, musí se to vyndat a dost to obtěžuje při konzumaci jinak výborné polévky), nakrájíme
- na oleji na dně hrnce osmahneme cibuli, pak přidáme chřest, mrkev či brambory, dle toho, co máme a zalijeme vodou

- po nějaké době přidáme bujón a muškátový oříšek
- když je zelenina měkká, rozmixujeme jí

- na závěr přidáme sójovou smetanu, trošku citrónové šťávy (malou lžičku), bylinky a špetku soli

Komentáře