VEGAN - CIZRNA NA KARI S POHANKOU



CIZRNA
2x MRKEV
CUKETA
RAJČATOVÝ PROTLAK
CIBULE
PÓREK
KARI
BAZALKA, PETRŽELOVÁ NAŤ, PAŽITKA
OLIVOVÝ OLEJ
SŮL

+ POHANKA


- cizrnu namočit den předem, ideálně na 12 hodin a více (druhý den vyměnit vodu)
- pak slít vodu, propláchnout a dát do nové vody vařit, na minimálně 1 hodinu, dokud nebude měkká
- po uvaření slijeme horkou vodu a spaříme studenou - necháme chvilku poležet, pak znovu slijeme
- jdou pak snadno sloupnout slupky - nemusí se loupat (je to pracné), ale pak je to lépe stravitelné

- uvaříme pohanku (cca 10 minut) ve vodě se solí

- nakrájíme cibuli na drobno, osmahneme na pánvi na oleji, přidáme na kolečka mrkev, pórek a cuketu, necháme prosmažit do měkka
- pak posypeme kari a osolíme, krátce osmahneme, přidáme rajčatový protlak, necháme prohřát a brzy vypneme

- do směsi vmícháme cizrnu, přidáme bylinky

Komentáře