KVĚTÁKOVÉ KARBANÁTKY

KVĚTÁK
2-4x MRKEV
HRAŠKA
TOFU
MOUKA (POLOHRUBÁ)
(KURKUMA)
ŘÍMSKÝ KMÍN
KORIANDR
SŮL
PEPŘ
KMÍN
(PAŽITKA, PETRŽELOVÁ NAŤ)

+ OPEČENÉ BRAMBORY, HRANOLKY, CHLEBA


- opláchneme květák a pokrájíme ho na růžičky, oškrabeme mrkev a rozkrojíme na poloviny
- uvaříme ve slané vodě do měkka, mrkev stačí chvilku, do poloměkka
- po vychladnutí mrkev nastrouháme na jemno
- květák po uvaření scedíme, a nasekáme nožem na drobno
- promícháme s tofu nakrájeným na malé kousky
- přidáme koření, mouku a hrašku odhadem (mouky víc, hrašky méně)
- vše dobře promícháme a tvarujeme placičky
- položíme na plech vymazaný olejem a pečeme v troubě na 180°C cca 30 minut

Komentáře