"SÝROVÁ" OMÁČKA Z KEŠU - VEGAN

KEŠU nebo VLAŠSKÉ OŘECHY
ROSTLINNÁ SMETANA (rýžová, sójová atd.)
LAHŮDKOVÉ DROŽDÍ
TOFU (uzené, obyčejné)
PÓREK
BROKOLICE
SŮL, PEPŘ
MUŠKÁTOVÝ OŘÍŠEK
+ TĚSTOVINY


- namočíme kešu ořechy do trochy vody (nebo vlašské nebo oboje)
- dáme vařit těstoviny dle návodu
- brokolici opláchneme, nakrájíme na růžičky a dáme napařit do hrnce s pokličkou, dokud nezměkne
- po nějaké době namáčení (15-30 minut) ořechy rozmixujeme a trochu přecedíme
- tofu a pórek nakrájíme na kousky a také rozmixujeme (pórek můžeme jen z části)
- přidáme trochu smetany, sůl, trochu pepře a muškátového oříšku (s posledním nepřehánět)
- pár lžiček lahůdkového droždí
- vše promícháme

Komentáře