VEGANSKÝ TROJOBAL

V zásadě zůstává stejný, jen musíme nahradit klasické vejce s mlíkem. Můj postup je následující:

První talíř: hladká mouka.

Druhý talíř: 3 lžíce kukuřičného škrobu, přidáme trošku kurkumy (kvůli barvě - do žluta) a trochu soli. Zalijeme rostlinným mlékem (běžně používám sójové nebo kokosové, jde to asi s jakýmkoli) a rychle rozmícháváme vidličkou, aby nebyly pucky. Kdo nemá mléko, jde to i ve vodě. Množství odhadem, můžeme oboje přidávat. Kdo nemá kurkumu, může přimíchat jiné koření, dle toho, co obalujete. Pokud je to celer na štědrovečerní večeři, je fajn ve směsi rozmíchat koření na ryby. Kdo chce vajíčkovou chuť, může použít černou sůl.

Třetí talíř: strouhanka.

Postupně obalujeme ve všech talířích a následně smažíme.

Místo kukuřičného škrobu můžeme použít škrob bramborový - k nalezení i v naprosto běžných obchodech v papírové krabičce s názvem Solamyl (Tesco, Billa atd., bývá to u věcí na pečení) nebo také hrašku. Kukuřičný škrob a hrašku snadno zakoupíme v prodejnách Zdravé výživy.

Komentáře