CRUELTY FREE BOTY - pro vegany a vegetariány


K veganství (i vegetariánství) logicky patří to, že nechceme využívat zvířata, a to ani na jídlo, ani na oblečení a obuv. Proto tedy nekupujeme výrobky z kůže.

Přes léto není problém, v plátenkách či žabkách člověk vydrží chodit dlouho, horší to nastává s deštivým podzimem a samozřejmě zimou. Kupodivu se mi poměrně osvědčila i mnoha lidmi zatracovaná syntetická kůže z PVC, boty při správné úpravě vydrží dost - já je naimpregnovala pouze před prvním použitím a pak jsem na to dost kašlala - a vydržely mi od podzimu do jara. Ale mohl by být problém s použitými lepidly, ta veganská být nemusí. A navíc - s cenou cca 700 Kč na jednu sezónu to není úplně nejlepší řešení. Proto jsem se začala zajímat o to, zda existuje i nějaká alternativa. A samozřejmě - existuje.

Funkčností, ale bohužel i cenou, by měly být srovnatelné s pravou kůží, avšak - bez ubližování živým tvorům. Jsem rozhodně pro!
Koukám po nějakých kotníkových botách na jaro/podrzim a navíc bych ráda i nějaké tenisky s nepromokavým povrchem, do terénu a na období, kdy ještě není úplně zima.
Zatím jsem v procesu pátrání a zkoušení, ale o výsledcích budu informovat :)

Kde je možno veganské boty zakoupit v ČR:

http://www.holycow.cz/
http://etikbutik.cz/

Dále veganskou edici nabízí značky Keen:
http://www.keenfootwear.com/products/shoes/women/139,3468
http://www.keenfootwear.com/products/shoes/men/139,3468

a Vans:
http://www.vans.com/shop/tag/vegan

Komentáře