ČOČKA cca 250 gramů
1 MRKEV
TOFU
ČESNEK
POLOHRUBÁ MOUKA
LNĚNÉ SEMÍNKO
SEZAM
SŮL, PEPŘ, DRCENÝ KMÍN
MAJORÁNKA, PETRŽELOVÁ NAŤ, TYMIÁN
OLEJ
- čočku necháme namočit přes noc
- pak vylijeme vodu, dáme do hrnce s novou vodou a vaříme cca 30 minut
- poté scedíme
- k čočce přidáme tofu, vylisovaný česnek, semínka, nastrouhanou syrovou mrkev (nebo můžeme rozmixovat)
- osolíme, opepříme, přisypeme bylinky
- vše promícháme
- mouku odhadem, stačí troška, aby se ze směsi daly tvarovat karbanátky (bez mouky by to bylo sypké a nedrželo by to pohromadě)
- smažíme na oleji z obou stran nebo dáme péct na olejem vymazaný plech do trouby (ideálně po 15 minutách potřít olejem)
+ CHLEBA nebo BRAMBORY
+ HOŘČICE, KŘENÍK, KYSELÉ OKURKY
Komentáře
Okomentovat