SÓJOVÉ KOUSKY
STERILOVANÝ HRÁŠEK
RAJČATOVÝ PROTLAK
CUKR - 2 kostky nebo lžíci
SŮL, PEPŘ, KMÍN, MUŠKÁTOVÝ OŘÍŠEK
WORCHESTEROVÁ OMÁČKA
CITRÓNOVÁ ŠŤÁVA - 1 lžíce
POLOHRUBÁ MOUKA
+ TĚSTOVINY - "kolínka"
- sój. kousky uvařit ve slané vodě + koření (kmín, pepř, muškátový oříšek)
- vychladnout, vyždímat
- do hrnce dát vařit rajčatový protlak, naředit vodou (1 balení rajčatového protlaku, 2-3x tolik vody)
- přidat sój. kousky, hrášek cukr (podle chuti), sůl, worchester (cca 10x), citrón. šťávu
- "záklechtka" z polohrubé mouky - do hrnečku rozmíchat s trochou vody lžící, přidat do hrnce (mouku vařit tak 5 minut)
- když protlak tvoří z 90% rajčata, nemusí se mouka přidávat, je na zahuštění
- raději hustější, voda se dá přidat vždycky
STERILOVANÝ HRÁŠEK
RAJČATOVÝ PROTLAK
CUKR - 2 kostky nebo lžíci
SŮL, PEPŘ, KMÍN, MUŠKÁTOVÝ OŘÍŠEK
WORCHESTEROVÁ OMÁČKA
CITRÓNOVÁ ŠŤÁVA - 1 lžíce
POLOHRUBÁ MOUKA
+ TĚSTOVINY - "kolínka"
- sój. kousky uvařit ve slané vodě + koření (kmín, pepř, muškátový oříšek)
- vychladnout, vyždímat
- do hrnce dát vařit rajčatový protlak, naředit vodou (1 balení rajčatového protlaku, 2-3x tolik vody)
- přidat sój. kousky, hrášek cukr (podle chuti), sůl, worchester (cca 10x), citrón. šťávu
- "záklechtka" z polohrubé mouky - do hrnečku rozmíchat s trochou vody lžící, přidat do hrnce (mouku vařit tak 5 minut)
- když protlak tvoří z 90% rajčata, nemusí se mouka přidávat, je na zahuštění
- raději hustější, voda se dá přidat vždycky
Komentáře
Okomentovat