VEGEDÍN (VEGAN SEGEDÍN)

1 CIBULE
KYSANÉ/BÍLÉ ZELÍ - 500 gramů (1 sklenice)
SÓJOVÉ NUDLIČKY (1-2 balení)
ZELENINOVÝ BUJÓN
SÓJOVÁ SMETANA/ROSTLINNÉ MLÉKO
HLADKÁ MOUKA
SŮL, PEPŘ, KMÍN
BOBKOVÝ LIST, NOVÉ KOŘENÍ, SLADKÁ PAPRIKA
OLEJ
ČESNEK - 3 stroužky

+ VEGANSKÝ HOUSKOVÝ KNEDLÍK


- v osolené vodě povařit sój. kousky, vymačkat přebytečnou vodu (to je opravdu důležité, jinak kousky nenasáknou chuť guláše)
- na dně hrnce na oleji nakrájenou cibuli + posypat paprikou, kmínem a pepřem
+ přidat sój. nudličky, chvíli prosmažíme

- zalijeme vodou a přidáme (pokrájené) vymačkané zelí
+ cibule a sója, nové koření, bobkový list
+ zeleninový bujón + (vylisovaný) česnek

- zvlášť v míse zamíchat 2 lžíce vody a 4 lžíce hladké mouky
- vlijeme do guláše a tím ho zahustíme
- necháme chvilku povařit (10 min)

- na závěr přidat smetanu nebo trochu mléka

- osolit, opepřit dle chuti, kořením nešetřit, případně pár kapek sój. omáčky

Komentáře