VEGAN VALAŠSKÁ KYSELICA



KYSELÉ ZELÍ bílé - 1x sklenice
BRAMBORY - 5x
CIBULE
NOVÉ KOŘENÍ, BOBKOVÝ LIST
SŮL, PEPŘ, KMÍN
UZENÉ TOFU
ZELENINOVÝ BUJÓN
SÓJOVÁ SMETANA
POLOHRUBÁ MOUKA
OLEJ (OLIVOVÝ)
PETRŽELOVÁ NAŤ


- na dně hrnce na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, po chvilce přihodíme brambory, uzené tofu, kmín, pepř a sůl
- vše zalijeme vodou, přidáme nové koření a bobkový list
- na pánvi osmahneme na sucho pár lžic mouky, po zchladnutí zalijeme troškou studené vody a dobře rozmícháme

- když jsou brambory měkčí, přidáme zeleninový bujón + mouku s vodou z pánvičky
- ze zelí vymačkáme přebytečnou vodu a nakrájíme ho na prkénku na drobnější kousky, přidáme do polévky cca 5-10 minut před koncem
- na závěr také přidáme smetanu, po vypnutí varu přimícháme petrželku

Komentáře