JÁHLY - ANEB "ČÍNA" PO STAROČESKU :)



JÁHLY
OLIVOVÝ OLEJ
CUKETA
CIBULE
MRKEV
TOFU nebo TEMPEH nebo SÓJOVÉ KOUSKY
BAZALKA, PEPŘ, SLADKÁ PAPRIKA, MAJORÁNKA
BOBKOVÝ LIST MLETÝ, NOVÉ KOŘENÍ MLETÉ
KMÍN, MLETÝ ZÁZVOR, SŮL
SÓJOVÁ OMÁČKA


- nakrájíme tofu a naložíme do misky s trochou olivového oleje, posypeme kořením s majoránkou a zakápneme sójovou omáčkou (necháme tak alespoň 20 minut)
- jáhly (cca 200-250 g pro dvě osoby) 2x spaříme vroucí vodou (odstraní se tak jejich nahořklá chuť), tzn. že je v hrnci zalijeme horkou vodou z konvice a po chvilce přecedíme
- pak zalijeme novou vodou (1/3 jáhly, 2/3 vody) a vaříme cca 15 min (přikryté pokličkou)
- na pánvičce osmahneme na oleji cibuli, pak přidáme na plátky mrkev a cuketu, necháme změknout
- přihodíme tofu, posolíme, posypeme bazalkou

Komentáře