velmi nefotogenická :)
ingredience:
CIZRNA
CIBULE
ČESNEK
(MRKEV)
SEZAM (nebo TAHINI)
ŘÍMSKÝ KMÍN, KORIANDR
SŮL, PEPŘ
PETRŽELOVÁ NAŤ, PAŽITKA
(LNĚNÉ SEMÍNKO)
postup:
- cizrnu dáme namočit přes noc (nebo alespoň na 12 hodin) do vody (vody raději více - hodně nabobtná)
- druhý den vodu vylijeme a dáme vařit v nové - dokud není cizrna měkká - cca 1 hodinu
- vodu při vaření nesolit, jinak to bude trvat déle
- po uvaření vodu slijeme, ale trochu můžeme nechat
(pokud použijeme cizrnu v plechovce, můžeme jí mixovat rovnou)
- nakrájíme cibuli, mrkev a česnek, vše dáme do jedné mísy + koření, semínka a cizrna
- vše rozmixujeme a je hotovo :)
+ CHLÉB
- případně se z toho dají udělat placičky a zapéct v troubě = FALAFEL
Komentáře
Okomentovat