VEGAN FÍKOVÝ PERNÍK S RUMOVOU POLEVOU A JAHODAMI



POLOHRUBÁ MOUKA
CUKR
PRÁŠEK DO PERNÍKU
KAKAO
LÍSKOVÉ OŘÍŠKY - namleté
OLEJ (řepkový)
MANDLOVÉ MLÉKO (nebo SÓJOVÉ atd.)
FÍKY (my měli sušené)
HRUBÁ MOUKA na vysypání
RUM
JAHODY


- v jedné míse smícháme:
1 + 0,5 hrnku pol. mouky
1 hrnek cukru
1 kypřící prášek do perníku
2 lžíce kakaa
2 lžíce lískových oříšků - namletých

pak přidáme:
olej - 0,5 hrnku
mandlové mléko - 1 hrnek
3 (nebo víc) sušené fíky nakrájené na drobno

- dortová forma vymazaná olejem a vysypaná hrubou moukou
- předehřát troubu, péct na 180°C cca 40-60 minut

- poleva na ozdobu
rum 2 lžíce + 1 lžíce kakaa + 2 lžíce teplé vody + cukr

+ jahody na plátky a ideálně ještě další jahody jako příloha

Komentáře