HRÁCH (ŽLUTÝ)
KROUPY
CIBULE
ČESNEK
SŮL
(KUKUŘICE)
OLEJ
PEPŘ
KMÍN
MAJORÁNKA
(PAŽITKA, PETRŽELOVÁ NAŤ)
- hrách přes noc namočit
- kroupy také, alespoň na 30 minut
- vařit hrách (žlutý a půlený 35-45 minut, celý déle), po cca 20-25 minutách k němu přidat kroupy (stačí jim tak 15 minut)
- osmahnout cibulku na oleji a v závěru s česnekem, popř. i kukuřicí, přidat
- osolit, opepřit, drcený kmín
- na úplný závěr majoránku + petrželku, pažitku
- může se podávat s kysaným zelím, kyselou okurkou a chlebem
KROUPY
CIBULE
ČESNEK
SŮL
(KUKUŘICE)
OLEJ
PEPŘ
KMÍN
MAJORÁNKA
(PAŽITKA, PETRŽELOVÁ NAŤ)
- hrách přes noc namočit
- kroupy také, alespoň na 30 minut
- vařit hrách (žlutý a půlený 35-45 minut, celý déle), po cca 20-25 minutách k němu přidat kroupy (stačí jim tak 15 minut)
- osmahnout cibulku na oleji a v závěru s česnekem, popř. i kukuřicí, přidat
- osolit, opepřit, drcený kmín
- na úplný závěr majoránku + petrželku, pažitku
- může se podávat s kysaným zelím, kyselou okurkou a chlebem
Komentáře
Okomentovat