ŠPALDOVÁ MOUKA (když není, tak POLOHRUBÁ, dají se i krásně mixovat)
CUKR
OLIVOVÝ OLEJ
DROŽDÍ (ideálně instantní)
RAJČATOVÝ PROTLAK
KUKUŘICE
ČESNEK
CIBULE
OLIVY
ROSTLINNÝ SALÁM/PÁREK/TOFU
SŮL
PEPŘ
BAZALKA
OREGANO
VEGAN SÝR - např. gouda, ediam nebo cheddar
TĚSTO:
pokud máme instantní droždí:
- smíchat v míse suché věci: cca 350g mouky + droždí + 1 lžíce cukru + 1 lžička soli
- pak přidáme cca 6 lžíc olivového oleje, vlažnou vodu dle odhadu (150 ml)
- ručně prohněteme
- pekáč vymažeme olejem a těsto rozetřeme po celém jeho dnu (jde to obtížně, těsto je tahavé a mazlavé) - ideálně aby bylo trochu tenčí
- na těsto natřeme rajčatový protlak s vylisovaným česnekem, posolíme, opepříme, posypeme bazalkou a oreganem
- na to nakrájenou cibuli, rostlinný salám (může být i tofu) a olivy na kolečka
- cca 10 minut před koncem přidáme kukuřici a veganský sýr (buď plátky nebo nastrouhaný)
- pečeme cca 30 minut na 175°C
pokud instantní droždí nemáme, uděláme z toho klasického kvásek:
do hrnečku droždí (3/4 droždí stačí), 3 lžičky třtinového cukru, špetku soli a trochu vlažné vody
- dáme vykynout na teplé místo (na slunce nebo topení, přikryté utěrkou))
Komentáře
Okomentovat